fbpx
SECRET GARDEN

Urban Villa

The project of this apartment was created as an unconventional path that starts from the entrance and develops vertically towards the roof garden and the winter greenhouse.

The main character is the living space which has been treated as a single unique environment capable of passing from inside to outside without any interruption connected with the garden, expanding in summer and contracting in winter.

The collection of art works, above all, guided the choices and solutions of the architectural project, such as the positioning of Anish Kapoor’s work, or the central position of Olafur Eliasson’s mirror on tower where the internal elevator is located.

A careful study of the materials made possible to design the thresholds of the rooms as bronze castings and the creation of custom-made lampshades that recall the “liberty style” street lamps of Paris and they camouflage the columns present in the living area.

Finally, the entrance was the subject of a dedicated study: the powder pink silicate paint makes the walls sparkling while, on the ceiling, emerges a custom furniture project in wooden staves that represent, in section, the Rainbow Mountains, a veiled reference to the passion for colors and all its natural manifestations. The generously lit vestibule manages to convey the same sensations as a naturally illuminated space.

Design by arcHITects Piantini/Pasini

  • LOCATION : MILAN
  • YEAR : 2016
  • TYPE : RESIDENCIAL
LOCATION

MILAN

YEAR

2016

TYPE

RESIDENCIAL

SHARE PROJECT